Τρέχουμε στην Ηλιούπολη 10km & 1km»: Η διοργάνωση-“γιορτή του αθλητισμού” που τείνει να γίνει θεσμός

2014-04-10 01:45

Την Κυριακή 30 Μαρτίου του 2014, ο Γυμναστικός Σύλλογος Ηλιούπολης,  με την υποστήριξη του Δήμου Ηλιούπολης και της ομοσπονδίας του ΣΕΓΑΣ, πραγματοποίησε έναν άρτιο αγώνα 10.000μ. για ενήλικες και 1000μ. για παιδιά, επί δημοσίας οδού. Το ηλιόλουστο (δεν θα μπορούσε να είναι και διαφορετικό άλλωστε) πρωινό της Κυριακής, οι δρόμοι της πόλης μας  γέμισαν με ανθρώπους που αγαπούν και χαίρονται τον αθλητισμό. Το ενδιαφέρον των φίλων του τρεξίματος  ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών με τις δηλώσεις συμμετοχής  να πλησιάζουν τις 500 εάν συμπεριλάβουμε στις δηλώσεις για τα 10.000μ. και αυτές  των μικρών μας εκκολαπτόμενων δρομέων του αγώνα των 1000μ.  Είναι ήδη μια πολύ καλή αφετηρία για την μελλοντική πορεία του αγώνα μας αν αναλογιστεί κανείς την δυναμική που παρουσιάζουν την εποχή που διανύουμε οι διοργανώσεις λαϊκών δρόμων  δημόσιας οδού .  Γιατί όχι, λοιπόν, και η διοργάνωση «Τρέχουμε στην Ηλιούπολη» να μην έχει μια τέτοια  αντίστοιχη εξέλιξη. Σε ένα άρτιο από πλευράς  διοργάνωσης αγώνα, με όλες τις  σύγχρονες προδιαγραφές , όπως η αυτόματη ηλεκτρονική χρονομέτρηση και τα κατάλληλα μέτρα ασφάλειας, αθλούμενοι δημότες της πόλης μας άλλα και εραστές της άσκησης από κάθε σημείο της Αθήνας και όχι μονό (υπήρξε συμμετοχή από το Ληξούρι Κεφαλονιάς) μπόρεσαν να χαρούν της συμμετοχή τους σε μια από τις ωραιότερες διαδρομές εντός του λεκανοπεδίου της Αττικής. Χαρακτηριστικό της ποικιλίας των συμμετοχών είναι το εύρος ηλικιών των συμμετεχόντων που κυμάνθηκε από 5 έως και 65 έτη!

 

Πρέπει να τονίσουμε ότι η διοργάνωση δεν θα μπορούσε να παρουσιάσει αυτό το άκρως πετυχημένο αποτέλεσμα χωρίς την ανιδιοτελή βοήθεια των εθελοντών , χωρίς την αμέριστη συμπαράσταση των χορηγών, χωρίς την στήριξη των γονέων των παιδιών και φυσικά χωρίς το μεράκι των ανθρώπων  της διοργάνωσης.

 Στο αγωνιστικό κομμάτι,  ο αγώνας των 10.000μ είχε απ’ όλα.  Οι αθλητές, από την μεριά τους, έκαναν έναν πολύ όμορφο αγώνα με έντονο συναγωνισμό, οι ερασιτέχνες δρομείς δοκίμασαν τις αντοχές τους στα πλαίσια μιας επίσημης διοργάνωσης και  οι απλοί εραστές του αθλητισμού είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την διαδρομή του όμορφου δήμου μας χωρίς την παρουσία αυτοκινήτων. Νικητής του αγώνα των ανδρών ήταν ο Αντρέας Γεωργίου, πρωταθλητής του Γ.Σ. Ηλιούπολης και γέννημα θρέμμα της πόλης μας, με την πολύ αξιόλογη , πανελλήνιου επιπέδου, επίδοση  των 35 λεπτών και 43 δευτερολέπτων. Ο Αντρέας, παρότι ήταν πρωταθλητής  μέσα στα στάδια και πρωταγωνιστής για πολλά χρόνια στα 800μ., έχει κάνει μια στροφή προς τις μεγάλες αποστάσεις εκτός σταδίου, απολαμβάνοντας πλέον τον αθλητισμό με διαφορετικό τρόπο. Αξίζει εδώ να κάνουμε ιδιαίτερη μνεία στην νικήτρια του αγώνα 10.000μ. των γυναικών, Μαρία Πολύζου,  με χρόνο 45’21’’, η συμμετοχή της οποίας αποτέλεσε μεγάλη τιμή για την διοργάνωση. Η Μαρία Πολύζου είναι ένας μύθος των μεγάλων αποστάσεων για τη χώρα μας, με πάμπολλες διεθνείς διακρίσεις. Είναι η κάτοχος του Πανελλήνιου Ρεκόρ στον Μαραθώνιο από το 1998, ενώ σήμερα  διευθύνει το Μουσείο του Μαραθωνίου Δρόμου και είναι πρέσβειρα του Ελληνικού Αθλητισμού με έντονη δράση στην ανάπτυξη του λαϊκής άθλησης. Ακολούθησαν και άλλες πολύ καλές επιδόσεις. Φαίνεται, άλλωστε, και από τον καλό μέσο όρο επιδόσεων ( 55’18’’)σε σχέση με αντίστοιχους αγώνες. Το τμήμα στίβου του ΓΣΗ είχε και άλλες αξιόλογες παρουσίες, με αυτές του Σωτήρη Γεωργίου ( 5ος στη γενική κατάταξη και 1ος στην κατηγορία 40-49 με χρόνο 39'29'') και του Στέφανου Καρούντζου (8ος στη γενική κατάταξη και 3ος στη κατηγορία 18-29 με χρόνο 39'58'') να ξεχωρίζουν.

Τη μεγαλύτερη χαρά όμως την προσέφεραν οι μικροί δρομείς του αγώνα των 1000μ. που με τη συμμετοχή και την προσπάθεια τους έκαναν τους γονείς τους να καμαρώνουν και τους διοργανωτές να νιώθουν την ικανοποίηση ότι η επιμονή τους πιάνει τόπο.

Στόχος του Γυμναστικού Συλλόγου Ηλιούπολης είναι  ο αγώνας «Τρέχουμε στην Ηλιούπολη», να γίνει θεσμός. Να καθιερωθεί στη συνείδηση των δρομέων ως ένα αξιόλογο αγωνιστικό ραντεβού και παράλληλα να αποτελεί κίνητρο και ευκαιρία για ένα όλο και ευρύτερο κομμάτι της κοινωνίας να γνωρίσει την χαρά του τρεξίματος και της άθλησης. Να αποτελέσει στο μέλλον ένα  κεντρικό σημείο αναφοράς  για την διοργάνωση παράλληλων αθλητικών, πολιτιστικών και μορφωτικών εκδηλώσεων και δράσεων, με την συμμετοχή όλο και περισσότερων φορέων της περιοχής.

Για τα επίσημα αποτελέσματα πατήστε εδώ

 

 

 

 

 

—————

Πίσω