Επιστροφή από μια παγκόσμια διοργάνωση

2013-12-11 12:49

  Γεμάτοι εμπειρίες επέστρεψαν από την  χώρα της Λατινικής Αμερικής οι δυο μικροί πρωταθλητές, η Γκλόρια και ο Δημήτρης,  μαζί με τον προπονητή τους Τριάντο Σοφιανό που είχαν την τύχη να τους συνοδεύει. Μπορεί η αγωνιστική τους απόδοση να μην ήταν αυτή που θα ήθελαν και θα ευχόμασταν, αλλά οι εμπειρίες που αποκόμισαν σίγουρα θα τους είναι χρήσιμες για το μέλλον.

                        

  Η Γκλόρια δεν μπόρεσε να δείξει στον προκριματικό των 100μ. αυτό που ξέρει να κάνει καλά, να τρέχει πολύ γρήγορα. Ακόμα και ο επαγγελματίες αθλητές δεν μπορούν να αποδώσουν τα μέγιστα αμέσως μετά από ένα ταξίδι που διαρκεί μιάμιση μέρα. Τόσο χρειάστηκε η ελληνική αποστολή για να φτάσει στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας. Έτσι, με 13,08'' δεν κατάφερε να προκριθεί στην επόμενη φάση και παρέμεινε στην, κατά τα άλλα τιμητική, 20η θέση. Όμως δεν έφυγε από την Μπραζίλια χωρίς να κάνει μια κούρσα που να την ευχαριστηθεί. Τρέχοντας σαν πρώτη αλλαγή για την ελληνική ομάδα μεικτής σκυταλοδρομίας (100μ.-200μ.-400μ.-800μ.),  έκανε ένα πολύ γρήγορο 100άρι, όπως μαρτυρά και ο προπονητής της Σοφιανός Τριάντος, και συνέβαλε στο να έρθει η θέση για την ελληνική ομάδα.

                         

  Ο Δημήτρης παρότι αναχώρησε από την Ελλάδα με πρόβλημα τραυματισμού, μπόρεσε και απέδωσε πολύ καλύτερα απ' ότι δείχνουν τα αποτελέσματα. Πήρε την πρόκριση για τον τελικό των 400μ. μετ' εμποδίων κάνοντας μια χαλαρή κούρσα στα 56,83''. Αυτή όμως η χαλαρή κούρσα δεν τον βοήθησε να πάρει καλό διάδρομο στον τελικό και κληρώθηκε να τρέξει στο όγδοο κουλουάρ. Στον τελικό ξεκίνησε δυνατά, μπήκε στην ευθεία 3ος, αλλά τα εμπόδια είναι πάντα εμπόδια. Η μεγάλη προσπάθεια σε συνάρτηση με την δικαιολογημένη έλλειψη φορμαρίσματος λόγω περιόδου, έφεραν μια πτώση στο 9ο εμπόδιο.... Ο Δημήτρης όμως δεν εγκατέλειψε, σηκώθηκε και τερμάτησε έστω και στην   θέση με το χρονόμετρο να γράφει 1'07'' . Εαν δεν είχε την πτώση  οι εκτιμήσεις λένε ότι θα έγραφε μια επίδοση κοντα στο ατομικό του ρεκόρ και θα χάριζε άλλο ένα μετάλλιο στην ελληνική αποστολή. Η αγωνιστική του παρουσία όμως δεν τελείωσε εκεί. Τρέχοντας το 400άρι για την ελληνική μεικτή σκυταλοδρομία αγοριών συνέβαλλε στη κατάκτηση της 7ης θέσης, όπως και είχε κάνει πριν η ομάδα των κοριτσιών.

 

  Ο σύλλογος όμως εκπροσωπήθηκε και από την παρουσία του προπονητή των δυο πρωταθλητών Τριάντου Σοφιανού ως επίσημος συνοδός και υπεύθυνος προπονητής της ομάδας στίβου της αποστολής. Το Υπουργείο Παιδείας ανέθεσε στον Σοφιανό την επίβλεψη των αθλητών δρομικών αγωνισμάτων μιας και ο ίδιος τυχαίνει να είναι ο προπονητής δυο αθλητών της ομάδας. Αν και ιδιαίτερα έμπειρος, παραδέχτηκε ότι η συγκεκριμένη αποστολή είχε τις δυσκολίες της, που είχαν να κάνουν με την οργανωτικές "ατέλειες" από ελληνικής πλευράς, αλλά κυρίως με τις ελλείψεις που είχαν οι αγώνες από μεριάς διοργανωτών. Ο Σοφιανός μας μεταφέρει τον προβληματισμό του για τον ετοιμότητα της "χώρας του ποδοσφαίρου και της Samba" για την υποδοχή των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων που έρχονται, του Mundial 2014 και των Ολυμπιακών Αγώνων 2016. Βέβαια, και για τους αγώνες της Αθήνας ο ίδιος προβληματισμός υπήρχε. Ελπίζουμε εν τέλει να είναι αντίστοιχα πετυχημένοι χωρίς όμως το αντίστοιχο οικονομικό κόστος.

 

—————

Πίσω