Επιστροφή από τα Τρίκαλα μετά το Παν/νιο Πρωτ. Νέων

2014-06-19 01:34

Με καλές εμφανίσεις από τους αθλητές του Γ.Σ.Ηλιούπολης αλλά και κάποιες άτυχες στιγμές ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων (Ανδρών -Γυναικών έως 23 ετών) που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ στην πόλη των Τρικάλων, στις 14-15 Ιουνίου.

 
Την καλύτερη εμφάνιση από πλευράς συλλόγου έκανε ο Δημήτρης Λεβαντίνος, με κεκτημένη ταχύτητα από την ισοφάριση του πανελλήνιου ρεκόρ παίδων στον τελικό των 400μ. με εμπόδια στο Αζερμπαϊτζάν, κατακτώντας την 8η θέση στον τελικό των 400μ. αυτή τη φορά. Κατάφερε να βελτιώσει δύο φορές τη ατομική του επίδοση σε μία ήμερα, τερματίζοντας 10ος στον προκριματικό με χρόνο 49.99'' ενώ στον τελικό ήταν ακόμα γρηγορότερος πετυχαίνοντας επίδοση 49.62''. Είναι χαρακτηριστικό πως ήταν ο μοναδικός παίδας του τελικού, και μάλιστα ο μικρότερος προπορευόμενός του έχει γεννηθεί τρία χρόνια πρίν τον Δημήτρη.
Στα 400μ. όμως είχαμε διπλή εκπροσώπηση. Ο Βασίλης Ζάννης, έμπειρος πλέον δρομέας της απόστασης, κατέλαβε την 22η θέση στο προκριματικό με χρόνο 51.80'', πολύ κοντά στην ατομική του επίδοση. Ο Βασίλης έτρεξε, οπώς λένε, "σαν στο σπίτι του", καθώς τα τελευταία χρόνια διαμένει στην πόλη των Τρικάλων λόγω των σπουδών του στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.
 
Ανεπίσημα, διπλή εκπροσώπιση είχαμε και στον τελικό του μήκους των νέων ανδρών. Ο Κωνσταντίνος Ρήγας, προερχόμενος από ένα ατομικό ρεκόρ στα 7.05μ., προκρίθηκε εύκολα στο τελικό καταλαμβάνοντας την 9η θέση του προκριματικού με άλμα στα 6.81μ. Παρότι όμως ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, στον τελικό της ίδιας ημέρας στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος κάνοντας τρία άκυρα άλματα και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του αγώνα.
Ο Άγγελος Ρούσσος, ο οποίος προέρχεται από τον Γ.Σ.Ηλιούπολης αλλά για λόγους σπουδών έχει πάρει αναγκαστική μεταγραφή και αγωνίζεται με τα χρώματα του ΓΕΑ Τρικάλων, έδειξε ότι πράγματι έχει βρεί το αγώνισμα που του ταιριάζει. Πέρασε με την 5η καλύτερη επίδοση του προκριματικού στον τελικό του μήκους με ένα και μοναδικό αλλά πολύ καλό άλμα στα 7.07μ.. Στον τελικό δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση και με άλμα στα 6.93μ. κατέλαβε την 10η θέση.
 
Η κοπέλα της παρέας, η Αλάνα Μπέρν, έμεινε μακριά από τον πολύ καλό της εαυτό, και με επίδοση 26.80'' κατέλαβε την 16η θέση στον προκριματικό στα 200μ. των νέων Γυναικών. Σίγουρα οι δυνατότητες της είναι για πολύ πιο γρήγορες κούρσες, που θα έρθουν στην συνέχεια της σεζόν.
 
 
                          
                
 
 

—————

Πίσω